Omega 3 riblje ulje, 3000 mg
Omega 3 riblje ulje, 3000 mg
- Dostupnost: Na zalihi
- Znamka: G&G Vitamins
- Šifra: GA303
Riblje ulje - bogat izvor omega-3 masnih kiselina
G&G Vitamins visokokvalitetni dodatak prehrani Omega-3 riblje ulje dobiveno je iz peruanskog inćuna, koji prirodno sadrži visoku razinu kvalitetnih nezasićenih masnih kiselina.
Iako je općepoznata važnost omega-3 kiselina, često ih ne unosimo dovoljno hranom. Zato stručnjaci za prehranu preporučuju dodatan unos omega-3 kiselina u obliku visokokvalitetnog dodatka prehrani. Korisni učinak omega-3 kiselina postiže se dnevnim unosom 250 mg EPK i DHK.
Koristi omega-3 masnih kiselina
- za srce - omega-3 masne kiseline DHK i EPK imaju važnu ulogu u radu srca,
- za žile - omega-3 masne kiseline DHK i EPK pomažu održati normalan krvni tlak i normalnu koncentraciju triglicerida u krvi,
- za mozak - omega-3 masna kiselina DHK pridonosi optimalnom radu mozga,
- za vid - omega-3 masna kiselina DHK ima važnu ulogu u očuvanju zdravog vida.
Odluka o svakodnevnom uzimanju dodatka ribljeg ulja, čime ćete tijelu osigurati stalnu opskrbu omega-3 masnim kiselinama (EPK i DHK), vrlo je koristan potez za zdravlje i osjećaj općeg blagostanja.
Izvor omega-3 masnih kiselina
Omega-3 masne kiseline dobivene su iz peruanskog inćuna, vrste ribe iz skupine inćuna Engraulidae. Lovi ih se u dubokom ribolovnom području 87 uz obalu Južne Amerike, glasovitom po svojoj nezagađenosti.
Peruanski inćun mala je riba koja se hrani planktonom i algama. Budući da je na početku prehrambenog lanca, sadrži puno manje toksina i teških metala u usporedbi s većim ribama (npr. tunom, lososom, skušom), što znači da je njeno riblje ulje visoke čistoće već u početku. Uz to, prirodni životni vijek inćuna kraći je od onoga većih riba, pa su puno manje izloženi riziku onečišćenja.
Stoga, peruanski inćun idealan je riblji izvor koji je zbog svog bogatog sadržaja omega-3 masnih kiselina i prirodne čistoće znatno manje podvrgnut agresivnim tehnološkim procesima koji oslabljuju snagu ribljeg ulja.
Kvaliteta ribljeg ulja
Kvaliteta se ne mjeri samo po sadržaju EPK i DHK. Za najbolju kvalitetu ribljeg ulja osobito je važna vrsta ribe, područje ulova i tehnološki postupak dobivanja omega-3 masnih kiselina.
Visoka koncentracija znači više EPK i DHK masnih kiselina, no, s druge strane, i manje drugih prirodno prisutnih masnih kiselina i hranjivih tvari, što negativno utječe na prehrambenu vrijednost ulja. Istraživanja pokazuju da se visoko koncentrirane omega-3 masne kiseline u tijelu ne apsorbiraju uvijek tako dobro kao prirodna riblja ulja.
Proces molekularne destilacije uklanja neugodan miris i zagađivače iz ulja te osigurava višu razinu omega-3 masnih kiselina. Molekularna destilacija skup je postupak, pa mnogi pribjegavaju jeftinijim no manje pouzdanim postupcima, što može rezultirati nižom kvalitetom.
Prednosti G&G Omega-3:
- dobiven iz peruanskog inćuna, jednog od prirodno najbogatijih izvora omega-3,
- peruanski inćun na početku je prehrambenog lanca, stoga je daleko najmanje onečišćen,
- inćuni potječu iz dubokomorske ribolovne zone 87 uz obalu Južne Amerike, poznate kao besprijekorna zona,
- inćuni imaju kraći životni vijek od većih riba, stoga su manje izloženi zagađivačima,
- ulje je pročišćeno visokotehnološkom molekularnom destilacijom, koja čuva izvornu kvalitetu ulja,
- zahvaljujući prirodno visokoj kvaliteti i čistoći, riblje ulje nije podvrgnuto agresivnim procesima,
- osigurava optimalan sadržaj EPK i DHK masnih kiselina.
Nakon uzimanja dodatka prehrani Omega-3 nema neugodnih nuspojava.
Za bolje probavljanje omega-3 odnosno ribljeg ulja preporučujemo istovremenu uporabu probavnih enzima.
Beskompromisna kvaliteta
Proizvod Omega-3 riblje ulje proizveden je u Velikoj Britaniji u skladu s najvišim standardima kvalitete. Proizvodni proces u potpunosti je u skladu sa smjernicama GMP i AIB International, koje osiguravaju potpunu sigurnost. Za razliku od tableta, biljne celulozne kapsule omogućuju punjenje bez upotrebe dodatnih pomoćnih tvari. Kapsule su posebno osmišljene za prirodnu razgradnju, lako su probavljive i omogućuju bolju apsorpciju hranjivih tvari u probavi.
Proizvođač: G&G Food Supplies, Velika Britanija